Višňový koláč
Seznam surovin
- džem višňový 500 gramů (s velkými kusy ovoce)
- mouka pšeničná polohrubá 350 gramů
- máslo 125 gramů
- kokos 100 gramů (mletý / strouhaný)
- vejce 2 kusy
- mléko 1,25 decilitru
- cukr 40 gramů
- droždí 25 gramů (čerstvé)
- sůl
- tuk (na vymazání formy)
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku s cukrem a solí a vmícháme rozdrobené droždí. Vejce rozšleháme s vlažným mlékem, přidáme rozehřáté máslo, tuto směs přilijeme do mísy k mouce a vypracujeme středně řídké těsto.
Připravené těsto nalijeme na vymazaný plech a necháme ho na teplém místě 30 minut kynout.
Vykynuté těsto na plechu potřeme višňovým džemem a posypeme strouhaným kokosem. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 40 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Z uvedeného množství můžete kromě jednoho velkého koláče na plechu upéct i tři menší kulaté koláče v nízké formě na piškot.
Načítám komentáře...