Vrstvený koláč
Seznam surovin
1. vrstva: Základní těsto:
- mouka pšeničná hladká 400 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- Hera 150 gramů (změklá)
- vejce 1 kus
- voda 8 lžic (studené)
- kakao 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
2. vrstva: Tvarohová náplň:
- tvaroh 500 gramů
- mléko 150 mililitrů
- cukr moučkový 6 lžic
3. vrstva: Jablečná náplň:
- jablka 500 gramů (nastrouhaná)
- cukr moučkový (na prosypání)
- skořice 2 lžíce
4. vrstva: Těsto:
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- cukr moučkový 200 gramů
- olej 100 mililitrů
- voda 150 mililitrů (horká)
- vejce 2 kusy
Postup přípravy
1. Všechny suroviny na první těsto zpracujte a mokrýma rukama ho rozetřete na vymazaný plech. Jde to sice ztuha, ale výsledek stojí za to.
2. Na placku rozetřete náplň smíchanou z tvarohu, cukru a mléka. Další vrstvu budou tvořit jablka posypaná trochou cukru a skořicí.
3. Na jablečnou náplň pak nalijte druhé těsto, smíchané z uvedených surovin a 150 ml horké vody. Pečte ve středně teplé troubě (předehřáté asi na 180 °C). Moučník je výtečný, krásně šťavnatý, na řezu vytváří 4 barevné vrstvy a je také levný. Je ho opravdu hodně a každému stačí k zasycení kousek.
Načítám komentáře...