Vykrajované koláčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 500 gramů
- máslo 160 gramů
- cukr moučkový (na obalení)
- mléko 90 gramů
- droždí 1 kostka
- žloutek 1 kus
- vejce 1 kus
- sůl
- mouka (na vál)
Na ozdobu:
- tvarohová náplň 150 gramů (nebo maková, povidlová)
- rozinky 1 hrst (vyprané)
- mandle 1 hrst (vyloupané)
- ořechy vlašské 1 hrst (čtvrtky)
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, přidáme máslo, mléko, rozdrobené droždí, vejce, žloutek a špetku soli a zpracujeme vláčné těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát, tvořítkem z něj vykrájíme malé koláčky a přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení.
Koláčky ozdobíme podle vlastní fantazie a chuti, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme dozlatova.
Ještě horké koláčky obalíme v cukru.
Načítám komentáře...