Zázvorový koláč s krémem a mangem
Seznam surovin
- müsli 1,5 hrnku (zapečeného bez rozinek)
- cukr krystal 3 lžíce
- máslo 8 lžic
- sýr 500 gramů (čerstvý (Philadelphia nebo Buko))
- jogurt bílý 1 kelímek
- smetana zakysaná 1 balení
- med 3 lžíce (+ na pokapání)
- zázvor 2 lžičky (čerstvě nastrouhaného)
- mango 1 kus
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 190 °C. Máslo rozpusťte na okraji plotny nebo v mikrovlnce.
2. Vložte müsli s cukrem do mixéru a rozsekejte je najemno. Přelijte rozpuštěným máslem a znovu zapněte mixér. Až se vše promíchá, směs přesypte do koláčové formy, upěchujte ji po dně a stěnách a upečte dozlatova (asi 10 minut). Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
3. Ručním šlehačem ušlehejte dohladka sýr. Přidejte k němu jogurt, zakysanou smetanu, med a zázvor a znovu dobře prošlehejte.
4. Nalijte smetanovou směs na upečenou krustu a vložte do lednice aspoň na 10 hodin (ideálně až do druhého dne).
5. Těsně před podáváním oloupané mango nakrájejte na plátky, naaranžujte je na krémový povrch a pokapejte medem.
Poznámka k receptu
Nemáte müsli? Opražte nasucho ovesné vločky spolu s cukrem v poměru 2 : 1. Až začnou vonět a cukr se rozpustí, je hotovo.
- 10 hodin chlazení
Načítám komentáře...