Zázvorový koláč s mangem
Seznam surovin
- müsli 1,5 hrnku (zapečené bez rozinek)
- cukr krystal 3 lžíce
- máslo 8 lžic
- sýr 500 gramů (čerstvý)
- jogurt bílý 1 kelímek
- smetana zakysaná 1 kelímek
- med 3 lžíce (+ na pokapání)
- zázvor 1 lžička (1-2 lžičky , nastrouhaný)
- mango 1 kus
Postup přípravy
V malém kastrůlku nebo v mikrovlnce rozpusťte máslo.
Müsli spolu s cukrem nasypejte do mixéru a rozsekejte najemno. Pak přelijte rozpuštěným máslem a znovu zapněte mixér. Až se vše promíchá, směs přendejte do koláčové formy, upěchujte ji na dno a stěny a pečte v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova (asi 10 minut). Pak vyndejte z trouby a nechejte vychladnout.
Ručním šlehačem ušlehejte sýr dohladka. Přidejte k němu jogurt, smetanu, med a zázvor a znovu dobře prošlehejte. Smetanovou směs nalijte na upečenou krustu a vložte do chladničky aspoň na 10 hodin, ideálně do druhého dne.
Těsně před podáváním nakrájejte oloupané mango na tenké plátky, naaranžujte je na krémový povrch a pokapejte medem.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte müsli, opražte nasucho ovesné vločky spolu s cukrem v poměru 2:1. Až se rozvoní a cukr se rozpustí, je hotovo.
Načítám komentáře...