Brioškový pudink s ovocem

Seznam surovin

Na pudink:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, máslo, sůl a vanilkový cukr. V kotlíku vyšleháme vejce, žloutky a hnědý cukr do pěny a pomalu přimícháme horkou smetanu. Briošky nakrájíme na kostky, přidáme je do připraveného horkého krému a necháme 5 minut odpočinout.

Malé hrníčky vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme je připravenou směsí. Postavíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 15 minut (pudink zůstane vláčný).

Sladkou smetanu ušleháme dotuha. Jahody očistíme a nakrájíme na malé plátky. Brioškové pudinky po vychladnutí vyklepneme z hrníčků, rozkrojíme je, spodní díly naplníme šlehačkou a jahodami a zakryjeme horními díly. Poprášíme je moučkovým cukrem, přendáme na talířky a obložíme zbylými jahodami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...