Brioškový pudink s ovocem
Seznam surovin
- strouhanka (na vysypání hrníčků)
- máslo (na vymazání hrníčků)
- brioška 4 kusy (malá, kupovaná)
Na pudink:
- sůl 1 špetka
- smetana na vaření 80 gramů
- cukr hnědý 70 gramů
- vejce 1 kus
- žloutek 2 kusy
- cukr vanilkový 1 balíček
- máslo 35 gramů
Na ozdobení:
- smetana na šlehání 100 gramů (oslazená)
- jahody 100 gramů
- cukr moučkový
Postup přípravy
V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, máslo, sůl a vanilkový cukr. V kotlíku vyšleháme vejce, žloutky a hnědý cukr do pěny a pomalu přimícháme horkou smetanu. Briošky nakrájíme na kostky, přidáme je do připraveného horkého krému a necháme 5 minut odpočinout.
Malé hrníčky vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme je připravenou směsí. Postavíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 15 minut (pudink zůstane vláčný).
Sladkou smetanu ušleháme dotuha. Jahody očistíme a nakrájíme na malé plátky. Brioškové pudinky po vychladnutí vyklepneme z hrníčků, rozkrojíme je, spodní díly naplníme šlehačkou a jahodami a zakryjeme horními díly. Poprášíme je moučkovým cukrem, přendáme na talířky a obložíme zbylými jahodami.
Načítám komentáře...