Citronová náplň
Seznam surovin
- cukr krupice 2/3 hrnku
- máslo 1/2 hrnku
- vejce 2 kusy
- citron 2 kusy (větší, chemicky neošetřené )
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžička (maizena)
Postup přípravy
V kastrůlku rozšleháme vejce s cukrem, kůrou a šťávou z citronů, změklým máslem a maizenou.
Kastrůlek dáme nad mírný plamen a za stálého zahřívání a míchání vaříme 7 - 9 minut.Jakmile začne krém probublávat, snížíme teplotu na minimum a mícháme dalších 5 minut.
Krém odstavíme, necháme hodinu ztuhnout a před dalším zpracováním ho prošleháme.
Poznámka k receptu
Na povrchu jakéhokoli krému se při chladnutí neutvoří škraloup, když ho zasypete moučkovým cukrem nebo na něj přilepíte mikrotenovou fólii.
Načítám komentáře...