Čokoládová pěna IV
Postup přípravy
1. V rendlíku za občasného míchání rozpusťte máslo, nalámanou čokoládu a kávu. Pak směs stáhněte z plotny a nechte zchladnout. Oddělte bílky od žloutků, bílky se špetkou soli ušlehejte do tuhého sněhu, žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Pokud nechcete jíst syrová vejce, můžete žloutky vyšlehat i ve vodní lázni. Nenašlehají se v ní tolik jako zasyrova, budou vypadat spíš jako tekutější majonéza, ale to vůbec nevadí.
2. Do čokoládové směsi nejdřív vmíchejte žloutkovou směs, rum a pak stěrkou sníh. Míchejte opatrně, aby pěna neztratila objem. Nakonec vše přelijte do mističek a dejte do lednice vychladit minimálně na 4 hodiny, ideálně přes noc. Podávejte s malinami a jemně zasypané kakaem.
Poznámka k receptu
- Pěna má výraznou chuť po hořké čokoládě. Můžete použít i čokoládu s nižším obsahem kakaa, nemělo by ho ale být méně než 55 procent. Pro jemnější chuť použijte kvalitní mléčnou čokoládu, v tom případě ale snižte množství cukru.
- Nutné počítat s chlazením 4 hodiny.
Načítám komentáře...