Čokoládové Crème Brûlée I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Játra zbavíme žilek a blanek a přes noc je naložíme do směsi brandy, portského, soli a bílého pepře.

Druhý den je rozmixujeme se smetanou, cukrem a žloutky. Přimícháme rozpuštěnou čokoládu a směs nalijeme do máslem vymazaných formiček nebo malých šálků. Postavíme je do pekáčku s teplou vodou tak, aby sahala asi do dvou třetin výšky šálků, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 45 minut.

Po upečení povrch krému lehce posypeme krystalovým cukrem a přelijeme tenkou vrstvou medu. Troubu zapneme na gril na nejvyšší teplotu, šálky vložíme těsně pod spirály grilu a krátce zapečeme dozlatova. Med s cukrem na povrchu by měl zkaramelizovat a utvořit tenkou karamelovou vrstvu. Krém podáváme ihned.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...