Čokoládovo-pomerančový chia pudink
Seznam surovin
- šťáva pomerančová 200 mililitrů
- pomerančová kůra 2 lžičky
- med 3 lžičky
- avokádo 1 kus
- kakao 50 gramů
- chia semínka 1 lžíce
Postup přípravy
1. Pomerančovou šťávu, med, kakao a semínka nejprve lehce prošlehejte a poté rozmixujte s avokádem dohladka. Vmíchejte pomerančovou kůru a ochutnejte – nyní můžete pudink přisladit nebo přidat kakao, je-li třeba.
2. Rozdělte pudink do mističek nebo šálků a nechte 30 minut odležet v lednici. Během této doby semínka zrosolovatí a zajistí hustou konzistenci pudinku. Podávejte vychlazené.
Poznámka k receptu
Pudink z avokáda se vám může zdát podivný, ale dejte mu šanci. chutná jako nejtěžší čokoládový hřích, avokádo je však významným zdrojem bílkovin. Semínka chia se postarají o krémovou strukturu, a navíc jsou bohatá mimo jiné na vápník a vlákninu. Kdo by odolal?
Načítám komentáře...