Čokopohár s avokádovým krémem
Seznam surovin
- čokoláda hořká 200 gramů (kvalitní)
- smetana zakysaná 4 decilitry
- avokádo 2 kusy
- šťáva limetková 2 lžíce
- sůl
- ovoce (červený rybíz nebo jiné kyselejší ovoce,na ozdobení)
- čokoláda (kousky, na ozdobení)
Postup přípravy
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Vmícháme do ní po částech dvě třetiny smetany, která by měla mít teplotu asi 25 °C.
Avokáda rozkrojíme podélně na poloviny a odstraníme z nich pecky. Lžící vydlabeme dužninu, vložíme ji do mixéru, přilijeme limetkovou štávu, lehce osolíme a rozmixujeme na hladký krém. Opatrně ho nalijeme střídavě s čokoládovým krémem a zbylou smetanou do čtyř sklenic nebo pohárů tak, aby se jednotlivé vrstvy příliš nepromíchaly a ozdobíme drobným čerstvým ovocem a kousky čokolády.
Načítám komentáře...