Crema di castagne con uvetta e pinoli - Kaštanový krém s rozinkami a piniemi
Seznam surovin
- jedlé kaštany 700 gramů (vakuované)
- bobkový list 2 kusy
- rozinky 35 gramů (Sultánky)
- rum 1 sklenice (sklenka)
- cukr moučkový 650 gramů
- ořechy piniové 35 gramů
- květy (jedlé na ozdobu)
Postup přípravy
1. Kaštany přesypte do hrnce, zalijte je vodou, aby sahala zhruba 2 centimetry nad plody, přidejte bobkové listy a vařte 45 minut. Na stejnou dobu ponořte rozinky do rumu.
2. Kaštany sceďte a ještě teplé je důkladně rozmačkejte vidličkou. Snažte se, aby ve směsi nebyly žádné hrudky. Pak kaštanovou kaši vraťte do hrnce, přisypte moučkový cukr a na slabém plameni zahřívejte, dokud se nerozpustí. Přidejte rum z rozinek a rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému.
3. Nakonec vmíchejte rozinky. Podávejte ozdobené piniemi a jedlými květy.
Načítám komentáře...