Crème Brûlée
Seznam surovin
- žloutek 4 kusy
- cukr 80 gramů
- smetana na šlehání 400 mililitrů
- vanilka 1 kus (lusk)
Postup přípravy
Žloutky umícháme s cukrem do běla. Přidáme pomalu smetanu a vyškrábnutý obsah vanilkového lusku.
Směs nalijeme do čtyř mělkých misek a dáme do trouby na 110°C přibližně na hodinu, aby hmota ztuhla, ale aby se nevytvořil na povrchu škraloup. Dáme vychladnout do lednice nejlépe přes noc. Těsně před podáváním posypeme ztuhlý krém krystalovým cukrem a ožehneme cukrářkou letlampou.
Výsledný krém by měl mít jemnou hladkou strukturu s černými tečkami vanilky a hnědavou karamelovou krustičku, která při poklepu lžičkou jemně zvoní, ale dá se snadno prolomit.
Načítám komentáře...