Karamelizovaný krém
Seznam surovin
- avokádo 100 gramů (dužnina)
- sýr Mascarpone 100 gramů
- vejce 3 kusy
- cukr 90 gramů
- cukr třtinový 4 lžíce (hnědý)
- sůl 1 špetka
- máslo (na vymazání zapékacích misek)
- ovoce (čerstvé, na ozdobení)
Postup přípravy
Dužninu avokáda rozmixujeme v sekacím strojku s obyčejným cukrem a vejci na jemný krém. Nalijeme ho do mísy a přišleháme mascarpone a špetku soli.
Kulaté zapékací misky lehce vymažeme máslem, naplníme je připraveným krémem a naskládáme je na pekáček. Naplníme ho horkou vodou tak, aby sahala asi do dvou třetin výšky misek, pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a krém takto pečeme ve vodní lázni asi 45 minut (upečený krém musí být po celém povrchu při lehkém zmáčknutí prstem stejnoměrně pružný).
Misky s krémem necháme vychladnout a vychladit, pak krém posypeme tenkou vrstvou třtinového cukru, misky postavíme pod gril rozpálený na nejvyšší stupeň a cukr necháme zkaramelizovat. Podáváme ihned, ozdobené čerstvým ovocem.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte gril nebo je málo výkonný, zahřejte třtinový cukr na pánvičce, až se rozpustí a zkaramelizuje a krém pak přelijte tenkou vrstvou karamelu.
Načítám komentáře...