Karamelová klec
Seznam surovin
Postup přípravy
KROK 1
• Do rendlíku nasypte cukr, aby vytvořil asi centimetrovou vrstvu. Pomalu ho zahřívejte, aby se rozpustil. Nemíchejte, jen rendlíkem občas zatřeste, aby se nepřipálil. Jakmile bude cukr z větší části rozpuštěný, lehce promíchejte. Až bude mít hnědorudou barvu, můžete ho stáhnout z ohně.
KROK 2
• Připravte si kovovou naběračku a potřete ji olejem až k hraně. Lžící nabírejte karamel a nad pečicím papírem ho nechte z výšky stékat na naběračku. Veďte linky přes sebe až do krajů, aby vytvořily hustou síť.
KROK 3
• Nechte karamel dobře zatuhnout, trvá to jen pár minut. Poté dlaní jemně sevřete klec a mírně pootočte. Pokud jste naběračku dobře naolejovali a karamel je dostatečně ztuhlý, měla by klec jít snadno dolů. Drží-li příliš pevně, nechte karamel ještě pár minut tuhnout.
Poznámka k receptu
Stačí trocha cukru, pár minut práce a vytvoříte nádhernou dekoraci, kterou můžete přiklopit zmrzlinu nebo drobný dezert.
Načítám komentáře...