Krém s lesním ovocem
Seznam surovin
- sýr Ricotta 250 gramů
- mléko 1/2 litru
- pudinkový prášek vanilkový 1 balíček
- cukr 3 lžíce
- ovoce 1 hrnek (drobné: borůvky, maliny, rybíz)
- smetana na šlehání 1 kelímek
Postup přípravy
V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Zbytek mléka přivedeme k varu. Do vroucího mléka vlijeme pudinkovou směs. Vaříme 2 minuty.
Ricottu dáme do mísy a po částech do ní zašleháváme mírně vychladnutý pudink. Necháme téměř vychladnout a pak přidáme drobné ovoce.
Naplníme do pohárů a navrch ozdobíme šlehačkou.
Poznámka k receptu
Pro obměnu můžeme namísto šlehačky ovocný krém posypat nasekanými ořechy nebo mandlemi.
Načítám komentáře...