Krém s vaječným koňakem a malinami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Polovinu mléka přivedeme k varu, přimícháme pudinkový prášek rozmíchaný ve zbylém mléce a povaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Pudink podle chuti osladíme, přelijeme do nerezové misky, kterou vložíme do větší misky s ledem a za stálého šlehání metličkou přidáváme tvaroh a koňak.

Připravíme si čtyři kulaté zapékací formičky, rozdělíme do nich polovinu malin a formičky doplníme připraveným krémem.

Povrch posypeme hnědým cukrem a zahřejeme ho cukrářskou pistolí, až zkaramelizuje. Každou porci ozdobíme zbylými malinami a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Pokud nemáte cukrářskou pistoli, vložte formičky na chvilku pod gril v troubě rozpálený na maximum a jakmile se cukr rozteče a zkaramelizuje, ihned je vyjměte (krém pod karamelem by měl zůstat chladný).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...