Krém s vaječným koňakem a malinami
Seznam surovin
- mléko 2,5 decilitru
- maliny 4 lžíce
- tvaroh měkký 2 lžíce
- koňak (40%) 2 lžíce
- cukr hnědý 4 lžičky
- pudinkový prášek vanilkový 1/2 balení
- cukr
Postup přípravy
Polovinu mléka přivedeme k varu, přimícháme pudinkový prášek rozmíchaný ve zbylém mléce a povaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Pudink podle chuti osladíme, přelijeme do nerezové misky, kterou vložíme do větší misky s ledem a za stálého šlehání metličkou přidáváme tvaroh a koňak.
Připravíme si čtyři kulaté zapékací formičky, rozdělíme do nich polovinu malin a formičky doplníme připraveným krémem.
Povrch posypeme hnědým cukrem a zahřejeme ho cukrářskou pistolí, až zkaramelizuje. Každou porci ozdobíme zbylými malinami a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte cukrářskou pistoli, vložte formičky na chvilku pod gril v troubě rozpálený na maximum a jakmile se cukr rozteče a zkaramelizuje, ihned je vyjměte (krém pod karamelem by měl zůstat chladný).
Načítám komentáře...