Limetový skleničkový dezert
Seznam surovin
- sušenky 200 gramů (máslové)
- sýr krémový 200 gramů (např. Lučina, nebo Žervé)
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- limetka 2 kusy
- máta 1 hrst (čerstvá)
- cukr třtinový 2 lžíce
Postup přípravy
Sušenky nasekejte na kousky, z limet ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu (měli byste jí získat asi 3 lžíce). Mátu nasekejte nadrobno, smetanu ušlehejte dotuha. Sýr našlehejte metlou, vmíchejte cukr, mátu, limetovou kůru i šťávu a nakonec lžící opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu.
Do skleniček vrstvěte střídavě sušenky a krém - pokud chcete, aby byl dezert jemnější a vláčnější, udělejte víc slabších vrstev, má-li si zachovat křupavost, začněte a skončete sušenkami a mezi ně dejte trochu krému - díky tomu sušenky nenavlhnou. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Skleničkové dezerty vypadají efektně, přitom do nich zužitkujete i leccos z toho, co najdete doma. Třeba zbytek mascarpone nebo ricotty, poslední kousek ovoce z mísy na stole nebo pár kostiček čokolády.
Načítám komentáře...