Maková náplň
Seznam surovin
- mléko 1 hrnek
- máslo 1/2 kostky
- mouka pšeničná hrubá 4 lžíce
- cukr moučkový 4 lžíce
- mák 3 lžíce (mletý)
- rum hnědý - tuzemský 2 lžíce (40%)
Postup přípravy
V kastrůlku vaříme společně rum, mléko a mák 5 minut.
Kastrůlek odstavíme, vmícháme prosátou mouku, za stálého míchání přivedeme znovu k varu a vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a za občasného míchání necháme směs úplně vychladnout.
Cukr vyšleháme se změklým máslem do pěny a po lžících zapracujeme makovou směs. Hotový krém necháme hodinu v lednici ztuhnout.
Poznámka k receptu
Než přimícháte do náplně máslo, přesvědčte se, že je vychlazená. V teplé směsi se máslo rozpustí a krém se srazí.
Načítám komentáře...