Šimlová nádivka
Seznam surovin
- tvaroh měkký 250 gramů
- mák 75 gramů (mletý)
- cukr 90 gramů
- máslo 35 gramů
- mléko 0,2 litru
- vejce 1/2 kusu
- citronová kůra 1 lžička (strouhaná)
- skořice (mletá)
- hřebíček (mletý)
- vanilková tresť 1 kapka (popř. aroma)
Postup přípravy
25 g změklého másla utřeme s 50 g cukru a vejcem. Vmícháme tvaroh, trochu citronové kůry a kapku vanilkového aroma.
Mletý mák podlijeme mlékem a za občasného míchání podusíme 8 minut. Přidáme 40 g cukru, 10 g másla, zbylou citronovou kůru, špetku skořice a hřebíčku a trochu vanilkového aroma, chvilku povaříme a po prochladnutí vmícháme do tvarohové hmoty.
Načítám komentáře...