Sladká bílková poleva
Seznam surovin
- cukr moučkový 150 gramů
- bílek 1 kus
- moučka bramborová (škrob) 1 lžíce
- šťáva citronová
Postup přípravy
1. Cukr nejprve důkladně, aspoň dvakrát, prosejte (obr. 1), aby v něm nezůstaly žádné
hrudky (ty by spolehlivě ucpaly malou dírku ve zdobicím sáčku).
2. Bílek našlehejte na hustý sníh a postupně do něj zamíchejte cukr, solamyl a trochu citronové šťávy . Polevu dejte do cukrářského sáčku nebo silnějšího plastového s odstřiženým rohem a zdobte
domečky podle nákresu. Zbylou polevou je pak přilepte k „náměstí”.
Poznámka k receptu
Práce s polevou je celkem jednoduchá. Poleva totiž díky škrobu hezky drží a je lesklá.
Načítám komentáře...