Švestková náplň
Seznam surovin
- smetana na šlehání 1/3 hrnku (33%)
- švestky sušené 10 kusů
- povidla 2 lžíce (švestková)
- cukr 2 lžíce
- rum hnědý - tuzemský 1 lžíce (40%)
- pomerančová kůra 1 špetka (nastouhaná)
- skořice 1 špetka (mletá)
Postup přípravy
Smetanu s cukrem přivedeme v kastrůlku k varu. Vmícháme povidla, skořici, kůru a pomalu rozvaříme.
Do směsi zavaříme nakrájené švestky a nakonec vmícháme rum.
Směs odstavíme a necháme důkladně vychladnout.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte chemicky neošetřený pomeranč, před strouháním kůry pomeranč důkladně očistěte teplou vodou a kartáčkem a osušte.
Načítám komentáře...