Tapioka s hruškovým sorbetem
Seznam surovin
- kokosové mléko 6 decilitrů
- tapioka 100 gramů
- cukr 4 lžíce
- cukr vanilkový 1 balení
- sůl
Na sorbet:
Postup přípravy
Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody (pro lepší chuť můžeme použít i hruškový džus). Kokosové mléko nalijeme do velkého hrnce a dáme vařit. Přidáme špetku soli a oba druhy cukru. Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme, vsypeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne a tapioka zprůhlední (trvá to asi 10 minut). Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu, výsledná směs by měla být hustá jako klasický pudink. Horkou směs nalijeme do misek a necháme vychladit.
Hrušky oloupeme, zbavíme semínek a rozmixujeme je s cukrem a vodou. Směs nalijeme do vhodné plastové nádoby a necháme zmrazit.
Ze zmrzlé hruškové hmoty tvoříme lžičkou kuličky a podáváme je spolu s tapiokou.
Poznámka k receptu
Tapiokové perličky vypadají jako malé bílé perličky a je to škrob získaný z kořenů manioku. Namočením a následným vařením se z tvrdých perliček stanou měkké a průhledné korálky, které nemají vlastní chuť a skvěle se hodí na přípravu dezertů pudinkového typu Nejspíše je seženete v prodejnách zdravé výživy nebo v obchodech s asijskými potravinami.
Načítám komentáře...