Triffle s banánem a slaným karamelem
Seznam surovin
- piškotový korpus 250 gramů (kakaový)
- banány 4 kusy
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- karamel 200 mililitrů (Tesco finest slaný)
- cukr moučkový 2 lžičky
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Kakaový korpus (použijte třeba recept na oblíbené cupcakes) natrhejte na kousky a rozdělte do vybraných skleniček nebo do jedné větší misky. Banány nakrájejte na kolečka a naaranžujte je na korpus. Zalijte osoleným karamelem.
2. Vychlazenou smetanu oslaďte moučkovým cukrem (my doporučujeme 2 lžičky, ale řiďte se svou chutí a klidně přidejte nebo cukr úplně vynechte) a vyšlehejte ji dotuha. Přendejte ji do zdobicího sáčku a naneste na poháry. Kopečky šlehačky můžete ozdobit drobečky korpusu nebo zalít trochou karamelu. Dezert se dá podávat hned, poháry ale můžete nechat odležet pár hodin v lednici, aby se všechny chutě dokonale propojily.
Poznámka k receptu
Sladké poháry nebo kombinace slaného karamelu a banánů nás ještě nezklamaly. Udělejte na oslavu tenhle supersnadný dezert a připravte se na půlnoční ovace.
Načítám komentáře...