Yorkshirský pudink
Seznam surovin
- mléko 275 gramů
- mouka pšeničná hladká 125 gramů
- vejce 2 kusy
- máslo 1 lžíce (rozpuštěné)
- sůl 0,4 lžičky
- kypřící prášek do pečiva 0,4 lžičky
- olej 1 lžíce (na vymazání, nebo sádlo)
Postup přípravy
V míse vyšleháme mléko s moukou, vejci, rozpuštěným zchladlým máslem, solí a práškem do pečiva, až vznikne hladké těstíčko, které necháme 2 hodiny odležet v chladničce.
Připravíme si 12 kulatých nákypových formiček, do každé dáme lžíci oleje nebo kousek sádla, postavíme je na plech a necháme rozpálit v troubě vyhřáté na 200°C. Formičky vyjmeme z trouby, rozdělíme do nich těsto tak, aby formičky byly naplněné jen do poloviny, vrátíme je zpět do trouby a pečeme 25 - 30 minut, dokud se těsto nenafoukne a nezíská zlatohnědou barvu.
Pudink opatrně vyklopíme z formiček na talíře a ihned podáváme. Již tradičně se podává k teplému rostbífu s omáčkou.
Načítám komentáře...