Yorkshirský pudink

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vyšleháme mléko s moukou, vejci, rozpuštěným zchladlým máslem, solí a práškem do pečiva, až vznikne hladké těstíčko, které necháme 2 hodiny odležet v chladničce.

Připravíme si 12 kulatých nákypových formiček, do každé dáme lžíci oleje nebo kousek sádla, postavíme je na plech a necháme rozpálit v troubě vyhřáté na 200°C. Formičky vyjmeme z trouby, rozdělíme do nich těsto tak, aby formičky byly naplněné jen do poloviny, vrátíme je zpět do trouby a pečeme 25 - 30 minut, dokud se těsto nenafoukne a nezíská zlatohnědou barvu.

Pudink opatrně vyklopíme z formiček na talíře a ihned podáváme. Již tradičně se podává k teplému rostbífu s omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...