Křupavé banánové trojhránky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do pánve dáme lžíci másla, přidáme oloupané banány nakrájené na tenké plátky a javorový sirup. Vše krátce zahřejeme, až se máslo rozpustí a banány dobře obalí máslem i sirupem, pánev odstavíme z ohně a udržujeme v teple.

V hlubokém talíři nebo míse rozšleháme vejce s mlékem a cukrem. Do dalšího hlubokého talíře nasypeme podrcené kukuřičné lupínky. Plátky chleba rozkrojíme příčně na poloviny a namočíme je důkladně ze všech stran ve vaječné směsi (chléb se ale nesmí příliš rozmočit). Pak je obalíme v kukuřičných lupíncích a lehce je k chlebu přitlačíme.

Ve větší nepřilnavé pánvi rozehřejeme lžíci másla, opečeme na něm polovinu obalených plátků chleba (asi 3 minuty z každé strany) a přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Do pánve přidáme další lžíci másla, opečeme na něm zbylé plátky a také je přeložíme na plech. Vložíme je do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme ještě asi 10 minut dozlatova.

Na horké plátky rozdělíme banány se sirupem a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 250 ml

Pokud máte jen klasický tenký toastový chléb, spojte vždy dva namočené plátky k sobě a teprve pak je obalte v lupíncích.

Kdybyste chtěli toasty ještě trochu vylepšit, použijte místo másla na opečení plátků chleba kokosový olej (seženete ho například v Drogerii DM). Dodá jim příjemný, lehce exotický nádech.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...