Křupavé banánové trojhránky
Seznam surovin
- máslo 3 lžíce
- banány 2 kusy
- sirup javorový 2/3 hrnku (nebo tekutý med)
- vejce 3 kusy (velká)
- mléko 1 hrnek (plnotučné)
- cukr 3 lžíce
- kukuřičné lupínky 3 hrnky (podrcené)
- chléb toastový 4 plátky (silnější plátky)
Postup přípravy
Do pánve dáme lžíci másla, přidáme oloupané banány nakrájené na tenké plátky a javorový sirup. Vše krátce zahřejeme, až se máslo rozpustí a banány dobře obalí máslem i sirupem, pánev odstavíme z ohně a udržujeme v teple.
V hlubokém talíři nebo míse rozšleháme vejce s mlékem a cukrem. Do dalšího hlubokého talíře nasypeme podrcené kukuřičné lupínky. Plátky chleba rozkrojíme příčně na poloviny a namočíme je důkladně ze všech stran ve vaječné směsi (chléb se ale nesmí příliš rozmočit). Pak je obalíme v kukuřičných lupíncích a lehce je k chlebu přitlačíme.
Ve větší nepřilnavé pánvi rozehřejeme lžíci másla, opečeme na něm polovinu obalených plátků chleba (asi 3 minuty z každé strany) a přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Do pánve přidáme další lžíci másla, opečeme na něm zbylé plátky a také je přeložíme na plech. Vložíme je do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme ještě asi 10 minut dozlatova.
Na horké plátky rozdělíme banány se sirupem a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
1 hrnek = 250 ml
Pokud máte jen klasický tenký toastový chléb, spojte vždy dva namočené plátky k sobě a teprve pak je obalte v lupíncích.
Kdybyste chtěli toasty ještě trochu vylepšit, použijte místo másla na opečení plátků chleba kokosový olej (seženete ho například v Drogerii DM). Dodá jim příjemný, lehce exotický nádech.
Načítám komentáře...