Křupavé rýžové lupínky s tvarohem
Seznam surovin
Na lupínky:
- rýžový papír 4 kusy
- olej 2 decilitry (na smažení)
- cukr moučkový 50 gramů
Na tvaroh:
- tvaroh měkký 200 gramů (polotučný)
- cukr krupice 80 gramů
- ovoce sušené 100 gramů (švestky, meruňky, rozinky a brusinky)
Postup přípravy
Rýžové papíry nastříháme každý na čtyři kousky (celkem jich tedy budeme mít 16) a usmažíme je v pánvi ve vrstvě rozpáleného oleje dozlatova (nafouknou se). Necháme je odkapat na papírovém ubrousku a ihned je poprášíme moučkovým cukrem.
V misce rozšleháme tvaroh s cukrem a přidáme část drobně nakrájeného sušeného ovoce.
Ochucený tvaroh rozdělíme do misek, zapícháme do něj pocukrované lupínky a posypeme ho zbytkem nakrájeného sušeného ovoce.
Poznámka k receptu
Pokud budete dezert podávat třeba na oslavě, dejte tvaroh do jedné misky a do druhé lupínky, aby si každý mohl sám jednotlivé lupínky do tvarohu namáčet.
Načítám komentáře...