LÍVANEČKY
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- podmáslí 190 mililitrů
- vejce 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- jedlá soda 1/2 lžičky
- sůl (1-2 lžičky)
- máslo (na opečení)
Postup přípravy
1. V misce promíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva a sodu, v další prošlehejte podmáslí s vejcem. Pak tekutou směs zašlehejte do sypké. Nakonec směs přes sítko vlijte do lahve a zašroubujte bombičku.
2. V pánvi rozpalte máslo a přímo ze šlehačkové lahve dávkujte lívanečky.
Více informací o šlehačkové lahvi najdete na www.kayser.at
Poznámka k receptu
PRO LÁHEV O OBJEMU 500 ML
Šlehačkových lahví je na trhu celá řada, já ale nedám dopustit na rakouskou fi rmu Kayser. Její nerezová lahev vydrží jakékoli zachá- zení, místo chlazení v lednici ji stačí na chvilku strčit pod studenou vodu. Navíc má celou řadu náhradních dílů.
Načítám komentáře...