Makovec bez vajec
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- mák 150 gramů (mletý)
- cukr hnědý 100 gramů
- mléko 2,5 decilitru
- med 50 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- sůl 1 špetka
Na posypání:
- rybíz bílý 250 gramů
- angrešt 150 gramů
- cukr moučkový
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, přimícháme mák, prášek do pečiva, špetku soli a hnědý cukr, přilijeme mléko, promícháme a na závěr vmícháme med (je-li těsto příliš husté, přidáme ještě trochu mléka).
Těsto nalijeme do formy nebo pekáčku vyloženého papírem na pečení, posypeme ho rybízem a angreštem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut.
Po vychladnutí makovec nakrájíme na řezy a před podáváním je pocukrujeme.
Načítám komentáře...