Malinová polárka
Seznam surovin
- smetana na šlehání 300 mililitrů
- čokoláda bílá 200 gramů
- maliny 200 gramů
- cukr krystal 100 gramů
- vejce 3 kusy
Postup přípravy
1. Formu vyložte potravinářskou fólií. Nezapomeňte nechat dostatečné množství po stranách, aby se polárka přikryla i shora. Pokud nebudete polárku chtít vyklápět, fólii vynechte a vyberte formu, ze které se bude dobře nabírat.
2. Smetanu vyšlehejte dotuha, čokoládu nasekejte na malé kousky. Ve velké míse vyšlehejte elektrickým mixérem vejce s cukrem do světlé a husté pěny, přimíchejte smetanu, čokoládu a maliny. Promíchejte opravdu zlehka, aby ovoce nezačalo pouštět šťávu.
3. Směs nalijte do nádoby a povrch překryjte potravinářskou fólií. Vložte do mrazáku a nechte zmrazit. Před servírováním nechte 5 minut v pokojové teplotě, a buď vyklopte na servírovací tác, nebo porcujte z formy. Ozdobte malinami a hoblinkami čokolády.
Poznámka k receptu
Pamatujete polárkový dort s červenou marmeládou ve čtverhranné misce, která se při porcování vždy rozlomila? Tohle je přesně ta chuť, která vás spolehlivě přenese zpět do dětství. Místo marmelády přidejte maliny, nic ale nezkazíte ani borůvkami či lesními jahodami.
Načítám komentáře...