Malinová polárka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Formu vyložte potravinářskou fólií. Nezapomeňte nechat dostatečné množství po stranách, aby se polárka přikryla i shora. Pokud nebudete polárku chtít vyklápět, fólii vynechte a vyberte formu, ze které se bude dobře nabírat.

2. Smetanu vyšlehejte dotuha, čokoládu nasekejte na malé kousky. Ve velké míse vyšlehejte elektrickým mixérem vejce s cukrem do světlé a husté pěny, přimíchejte smetanu, čokoládu a maliny. Promíchejte opravdu zlehka, aby ovoce nezačalo pouštět šťávu.

3. Směs nalijte do nádoby a povrch překryjte potravinářskou fólií. Vložte do mrazáku a nechte zmrazit. Před servírováním nechte 5 minut v pokojové teplotě, a buď vyklopte na servírovací tác, nebo porcujte z formy. Ozdobte malinami a hoblinkami čokolády.

Poznámka k receptu

Pamatujete polárkový dort s červenou marmeládou ve čtverhranné misce, která se při porcování vždy rozlomila? Tohle je přesně ta chuť, která vás spolehlivě přenese zpět do dětství. Místo marmelády přidejte maliny, nic ale nezkazíte ani borůvkami či lesními jahodami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...