MARAKUJOVÉ SOUFFLÉ S OVOCNÝM SALÁTEM
Seznam surovin
Omáčka:
Ovocný salát:
- ovoce 300 gramů (jahody,ananas,mango,borůvky)
Souffle:
- máslo 60 gramů (rozpuštěné)
- cukr krupice 200 gramů
- bílek 8 kusů
- žloutek 4 kusy
- džus 100 mililitrů (marakujový)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 200°C, na horký vzduch.
2. Než začnete připravovat souffl é, připravte si ovocnou omáčku tak, že dáte marakujový džus do kastrůlku a svaříte asi na polovinu množství. Sundejte z plotny a vmíchejte dužinu z konzervy. Nechte vychladit.
3. Ovoce na salát nakrájejte na 1-2cm kousky. Ponechte zatím stranou.
4. Vymastěte 4 mističky na souffl é o objemu 250 ml (9 cm v průměru) rozpuštěným máslem. Máslo rozetřete až k hornímu okraji a vysypte mističky moučkovým cukrem. Odstraňte přebytečný cukr a mističky dejte do lednice vychladit.
5. Na robot Chef XL Titanium nasaďte balonovou šlehací metlu a do mísy dejte bílky. Šlehejte při střední rychlosti, dokud se nezačnou formovat špičky. Přisypte polovinu krupicového cukru a šlehejte další minutu. Vyšlehaný sníh přendejte do jiné mísy.
6. Do mísy robotu Chef XL Titanium dejte žloutky a zbývající krupicový cukr. Šlehejte pomocí balonové metly 3-4 minuty dokud směs nebude světlá a hustá. Přilijte marakujový džus a šlehejte dalších 30 vteřin.
7. K žloutkové směsi přidejte 1/4 odloženého sněhu a promíchejte šlehací metlou, aby se směsi spojily. Vyměňte šlehací metlu za cukrářskou lopatku a přidejte polovinu zbývajícího sněhu, kterou při pomalé rychlosti zapracujte. Jakmile se zdá, že polovina sněhu je zapracovaná, přidejte zbývající část a při pomalé rychlosti nechte úplně promíchat, aby směs byla kompaktní.
8. Mističky na souffl é vyndejte z lednice a každou naplňte připravenou směsí. Použijte plochý nůž a zarovnejte povrch souffl é pro dokonalý vzhled. Prstem obkružte okraje mističky, aby se směs od stěn v horní části odlepila, souffl é pak lépe a pravidelně vzejde.
9. Pečte 10-12 minut dokud soufl lé nevyskočí a povrch není zlatavý.
10. V mezičase rozdělte ovocný salát na 4 servírovací talířky. Naberte si trochu moučkového cukru do sítka, a jakmile je souffl é hotové, pocukrujte ho rovnoměrně. Servírujte na talířku s ovocným salátem a připravenou ovocnou omáčkou.
Načítám komentáře...