Medové preclíčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Med v rendlíku vložte do horké vodní lázně a hlídejte, aby teplota nepřekročila 80 °C.

Žitnou mouku smíchejte s perníkovým kořením a po částech ji smíchejte s tekutým medem. Hmotu nechte vychladnout. Na vál prosejte hladkou mouku s práškem do pečiva, vyklopte do ní medovou hmotu a kulatým nožem zapracujte 1 vejce a 1 žloutek. Potom rukama dobře vypracujte těsto. Pokud je příliš lepivé, přisypte trochu hladké mouky.

Z těsta vyválejte váleček a odkrajujte z něj stejně velké kousky. Z každého uválejte tenký váleček a vytvarujte preclík. Bílek ušlehejte s trochou vody. Preclíky potřete bílkem, obalte v krystalovém cukru a položte na pečicím papírem vyložený plech. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...