Medové preclíčky
Seznam surovin
- mouka žitná 160 gramů
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- med 350 gramů
- vejce 2 kusy
- koření do perníku 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- cukr krystal (v cukru na talíři obalujete)
- mouka (na vál)
Postup přípravy
Med v rendlíku vložte do horké vodní lázně a hlídejte, aby teplota nepřekročila 80 °C.
Žitnou mouku smíchejte s perníkovým kořením a po částech ji smíchejte s tekutým medem. Hmotu nechte vychladnout. Na vál prosejte hladkou mouku s práškem do pečiva, vyklopte do ní medovou hmotu a kulatým nožem zapracujte 1 vejce a 1 žloutek. Potom rukama dobře vypracujte těsto. Pokud je příliš lepivé, přisypte trochu hladké mouky.
Z těsta vyválejte váleček a odkrajujte z něj stejně velké kousky. Z každého uválejte tenký váleček a vytvarujte preclík. Bílek ušlehejte s trochou vody. Preclíky potřete bílkem, obalte v krystalovém cukru a položte na pečicím papírem vyložený plech. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte dozlatova.
Načítám komentáře...