Ananasové cannelloni s mléčnou rýží
Seznam surovin
- ananas 200 gramů (čistá vyzrálá dužnina)
- rýže 100 gramů (na rizoto, např. Arborio nebo Carnaroli)
- mléko 1,5 decilitru
Na omáčku:
- jahody 150 gramů (nebo maliny)
- cukr krystal 30 gramů
Postup přípravy
Ananas nakrájíme na 12 tenkých plátků.
Rýži zalijeme mlékem, uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Pak ji rozdělíme na plátky ananasu a stočíme je do tenkých ruliček.
Očištěné jahody nebo maliny rozmixujeme na hustou omáčku, kterou podle chuti dosladíme.
Na dezertní talířky nejdříve nalijeme studenou omáčku a na ni přes sebe položíme vždy tři ruličky ananasu.
Poznámka k receptu
Každou porci můžete ještě ozdobit čerstvými lístky máty, která s ananasem i omáčkou výborně chuťově ladí.
Načítám komentáře...