Angreštový krém

Seznam surovin

Na želé:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tři čtvrtiny cukru na pyré svaříme s 2,5 dl vody, přidáme očištěný angrešt a povaříme ho asi 10 minut doměkka. Angrešt scedíme, rozmixujeme a podle chuti ho dosladíme zbývajícím cukrem na pyré.

Želatinu namočíme do trochy studené vody a necháme nabobtnat. Škrobovou moučku důkladně rozmícháme s 0,5 dl mléka a lžící cukru. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme směs ze škrobové moučky, promícháme a krátce povaříme. Do horkého krému vmícháme nabobtnalou želatinu, za stálého míchání ji necháme rozpustit (již nevaříme), krém zakryjeme a necháme vychladnout. Pak přidáme rozmixovaný angrešt a bílý jogurt a důkladně promícháme. Na závěr do krému vmícháme ušlehanou smetanu a sníh ušlehaný z bílku a zbylých 2 lžic cukru.

Na angreštové želé svaříme vodu s cukrem (můžeme použít i oslazenou vodu zbylou z vaření angreštu), přidáme angrešt a krátce povaříme. Želatinu necháme nabobtnat v troše studené vody, vmícháme ji do horké vody s angreštem a necháme ji rozpustit.

Želé podle chuti okyselíme šťávou z citronu a necháme trochu prochladnout. Pak ho rozdělíme do pohárů a když ztuhne, doplníme poháry připraveným krémem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...