Autíčko
Seznam surovin
- čokoláda hořká 60 gramů
- čokoláda bílá 40 gramů
Postup přípravy
Připravíme si plastovou formičku ve tvaru autíčka s hladkým vnitřním povrchem (například formičku na pískoviště).
Obě čokolády rozlámeme na kousky a každou zvlášť rozpustíme. Tmavou čokoládou nejprve vyplníme ve formičce pneumatiky.
Pak do tmavé čokolády přimícháme polovinu bílé čokolády a doře promícháme. Směsí naplníme malý kornoutek a vyplníme jí karoserii (bez oken) a středy kol. Formičku uložíme na chvilku v chladničce, aby čokoláda ztuhla.
Zbylou bílou čokoládu také naplníme do čistého kornoutku a vyplníme jí okna a kola mezi pneumatikami a středy kol. Formičku vložíme do chladničky a čokoládu necháme důkladně ztuhnout asi 3 hodiny (čokoláda bude sice tuhá již po několika minutách, ale to nestačí).
Ztuhlé čokoládové autíčko opatrně vyklepneme z formičky (pokud to nejde ihned, formičku po obvodu lehce rozvíráme, aby se čokoláda odlepila od stěn) a autíčko dovedeme k dokonalosti zbylou čokoládou - zvýrazníme nárazníky, dveře, světla, volant a vytvoříme zrcátka. Kdo chce, může autíčko ještě vylepšit lentilkami nebo jinými pestrými bonbóny.
Načítám komentáře...