Bazalková granita s vodkou a citronem
Seznam surovin
- voda 625 mililitrů
- cukr 100 gramů
- vodka 1 decilitr
- šťáva citronová 120 mililitrů
- bazalka 1 svazek (lístky)
Postup přípravy
Smíchejte 625ml vody, 100g cukru, velký panák vodky a asi 120ml citronové šťávy. Do směsi naložte lístky z velkého svazku bazalky a nechte hodinu odležet. Pak směs rozmixujte tak dohladka, jak jen to půjde. Dejte mrazit a naškrabejte vidličkou.
Poznámka k receptu
Jak na granitu: Ideální konzistence dosáhnete tak, že směs po hodině vyndáte z mrazáku a mrznoucí povrch rozrušíte vidličkou. Pak granitu vrátíte do chladu, necháte mrazit 30 minut a pak ji opět naškrabete. To opakujte ještě 3–4x. Pokud nemáte tolik času, nechte směs normálně zmrznout a celou granitu naškrabejte najednou. Pravděpodobně ji budete muset nechat trochu povolit a nebude mít tak hezkou strukturu, ale i tak získáte perfektní zmrzlinu. V létě vsaďte na nejjednodušší variantu zmrzliny – ledovou tříšť. Připravíte v cuku letu, suroviny stačí jen rozmixovat a zmrazit. Možnosti jsou nedozírné, zkuste naše recepty nebo vymyslete vlastní.
Načítám komentáře...