Bramborová zmrzlina
Seznam surovin
- brambory 300 gramů (vařené, oloupané)
- cukr 100 gramů
- mléko 2 decilitry
- žloutek 2 kusy
- kokosové mléko 1 decilitr
- pudinkový prášek vanilkový 1 lžíce
Postup přípravy
Polovinu obyčejného mléka smícháme s kokosovým mlékem a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek se žloutky, tuto směs vmícháme do vařícího se mléka a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Krém přelijeme do misky a za občasného promíchání ho necháme zchladnout.
Pak do něj vmícháme cukr a nakrájené brambory a vše propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme ponorným mixérem. Hotový krém necháme v chladničce vychladit, pak ho nalijeme do zmrzlinového strojku a zmrazíme. Nemáme-li zmrzlinový strojek, nalijeme krém na nízký plech vyložený fólií a dáme zmrazit. Zmrzlý krém nakrájíme na prkénku na malé kostky a po částech je rozmixujeme ve vhodném sekacím strojku.
Zmrzlinu ihned rozdělíme do pohárů a podáváme (zmrzlina není příliš tuhá). Zbylé kostky krému necháme v mrazničce a rozmixujeme je vždy až těsně před podáváním.
Poznámka k receptu
Zmrzlina je výborná s horkými malinami s cukrem nebo omáčkou z manga rozmixovaného s cukrem a citronovou šťávou.
Načítám komentáře...