Bramborové pralinky I
Seznam surovin
- brambory 120 gramů (vařené, studené, oloupané)
- čokoláda bílá 70 gramů
- cukr moučkový 30 gramů
- sůl 1 špetka
Na náplň:
- brambory 40 gramů (vařené, studené, oloupané)
- čokoláda hořká 20 gramů
- švestky sušené 1 kus (bez pecky)
- cukr 10 gramů
- rum 1 lžička
Na dokončení:
- čokoládová poleva tmavá 50 gramů
- čokoládová poleva bílá 30 gramů
Postup přípravy
Brambory nastrouháme do mísy, přisypeme cukr a za postupného přilévání rozpuštěné čokolády opatrně promícháme. V druhé misce připravíme náplň. Smícháme v ní nastrouhané brambory s cukrem, jemně nakrájenou švestkou a rumem a pomalu přimícháme rozpuštěnou hořkou čokoládu. Obě hmoty necháme v chladu ztuhnout.
Z tmavé hmoty na náplň utvoříme 10 kuliček a vložíme je na 20 minut do mrazáku. Pak je obalíme v hmotě z bílé čokolády, opatrně je vlhkýma rukama zakulatíme a uložíme opět na 15 minut do mrazáku.
Tmavou polevu rozpustíme, pramínkem do ní přilijeme rozpuštěnou bílou polevu a nemícháme. Ztuhlé pralinky opatrně v polevách obalíme a necháme je zaschnout na mřížce. Spotřebujeme je co nejdříve a do té doby je uložíme v chladu.
Poznámka k receptu
Místo rumu zkuste do náplně pralinek přimíchat sladký mandlový likér Amaretto.
Načítám komentáře...