Bramborové taštičky s povidly a mákem
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram
- mouka 300 gramů (hrubá+na podsypání)
- vejce 3 kusy
- moučka bramborová (škrob) (na poprášení)
- máslo (na polití)
- cukr moučkový (na posypání)
- mák (na posypání)
Povidlová náplň:
- povidla 150 gramů
- likér ořechový 1 lžíce
Maková náplň:
- mák 250 gramů (mletý)
- mléko 300 mililitrů
- cukr krupice 100 gramů
- máslo 2 lžíce
Postup přípravy
1. Nejprve připravte náplně: na tu makovou vlijte do rendlíku mléko, přidejte mák, cukr, máslo a pomalu vařte, dokud se nevyvaří všechna tekutina a mák nezhoustne. Nechte ho vychladnout. Povidla stačí rozmíchat s ořechovým likérem nebo rumem.
2. Neoloupané brambory uvařte v osolené vodě téměř doměkka, pak je oloupejte a nastrouhejte najemno. Lehce je zaprašte škrobem, přidejte mouku, vejce a vypracujte hladké těsto. Na pomoučněné pracovní ploše vyválejte asi 0,5 cm silný plát a vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájejte kolečka. Doprostřed každého lžičkou naneste náplň, přeložte napůl a dobře spojte kraje. Vařte v osolené vodě, dokud taštičky nevyplavou na povrch, trvá to asi 5 minut.
3. Podávejte zalité rozpuštěným máslem a posypané cukrem a mákem.
Načítám komentáře...