Broskvová pěna
Seznam surovin
- broskve 800 gramů (kompotované)
- pomeranče 1 kus (nejlépe chemicky neošetřený)
- jogurt bílý 100 gramů (nízkotučný)
- bílek 2 kusy (malé)
- želatina 20 gramů (prášková)
Postup přípravy
Pomeranč důkladně omyjeme horkou vodou a kartáčkem a asi třetinu kůry nastrouháme na jemném struhadle. Část kůry odkrojíme a necháme si na ozdobení. Pak pomeranč rozkrojíme na polovinu a šťávu důkladně vymačkáme. Kompotované broskve vložíme do síta a necháme je důkladně odkapat (šťávu z kompotu si ponecháme).
Polovinu broskví vložíme do mixéru, přidáme pomerančovou šťávu a nastrouhanou kůru a vše rozmixujeme na jemnou kaši. Práškovou želatinu smícháme s troškou broskvové šťávy a necháme ji nabobtnat. Pak ji opatrně rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo v misce ponořené do horké vodní lázně a vmícháme do rozmixovaného broskvového pyré. Přidáme nízkotučný bílý jogurt a dobře promícháme. Směs uložíme do chladničky a necháme ji mírně zatuhnout.
Mezitím z bílků ušleháme nepříliš tuhý sníh a opatrně ho zamícháme do tuhnoucí broskvové směsi. Rozdělíme ji do malých formiček a necháme v chladu důkladně ztuhnout.
Před podáváním broskvovou pěnu opatrně vyklopíme z formiček na dezertní talířky a každou porci ozdobíme kompotovanými broskvemi a pomerančovou kůrou.
Načítám komentáře...