BROSKVOVÝ SORBET S RYZLINKEM
Seznam surovin
- broskve 750 gramů (zralé)
- víno bílé 250 mililitrů (Ryzlink rýnský)
- cukr krupice 200 gramů
- šťáva citronová 2 lžičky
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Broskve vypeckujte, nakrájejte na kousky a vsypte do nádoby vhodné na mixování. Přidejte cukr, sůl, ryzlink a rozmixujte dohladka. Podle chuti a zralosti broskví dolaďte citronovou šťávou, vychlaďte a zmrazte ve zmrzlinovači. Počítejte s tím, že kvůli velkému množství vína se sorbet bude dělat déle a zůstane měkčí, než jste zvyklí. Je tedy nutné ho ještě domrazit v mrazáku.
Poznámka k receptu
Ryzlink udělá z jinak trochu nudného sorbetu chuťovku, za kterou by se nemusela stydět ani špičková restaurace. Dejte si záležet a použijte perfektně zralé broskve a nejlepší ryzlink, jaký seženete.
ASI 1 LITR
Načítám komentáře...