Brusinkové mražené suflé
Postup přípravy
Kompotované brusinky vložíme do mixéru, přidáme očištěný ananas nakrájený na menší kousky (můžeme použít i sterilovaný) a vše rozmixujeme na jemný krém.
Z cukru a 3 lžic vody uvaříme hustý rozvar. Z vychlazených bílků ušleháme tuhý sníh, postupně do něj tenkým praménkem přiléváme horký cukerný rozvar a šleháme až do vychladnutí.
Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Pak ji opatrně zahřejeme, až se rozpustí, a vmícháme do rozmixovaných brusinek s ananasem. Vychlazenou smetanu vyšleháme ne zcela do tuha, opatrně ji smícháme s brusinkovou hmotou a zlehka vmícháme ušlehaný sníh.
Z papíru (nejlépe na pečení) nastříháme širší proužky. Připravíme si vhodné kulaté formičky a každou vyložíme po stranách proužkem papíru tak, abychom vytvořili vyšší okraj.
Formičky naplníme brusinkovou pěnou, vše uložíme nejméně na 6 hodin do mrazničky a necháme dobře ztuhnout. Před podáváním opatrně z formiček odstraníme papír, pěnu necháme lehce povolit a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
- Cukr s vodou na cukerný rozvar vařte tak dlouho, dokud není cukerný rozvar hustý a netvoří se v něm velké bubliny.
- Když budete rozvar přilévat do sněhu, stále šlehejte při nižších otáčkách. Jakmile všechen rozvar do sněhu zašleháte, zapněte šlehač na vyšší otáčky a sníh takto šlehejte až do vychladnutí.
- Mražené suflé podávejte ihned, aby se nerozteklo. Těsně před podáváním můžete každou porci na povrchu ozdobit nakrájenými čerstvými brusinkami a zeleným lístkem čerstvé meduňky nebo máty.
Načítám komentáře...