Chřestová zmrzlina s marinovanými jahodami
Seznam surovin
- žloutek 3 kusy
- máslo 150 gramů
- cukr 150 gramů
- chřest 100 gramů (bílý)
- jahody 100 gramů
- víno portské 1 decilitr
- med 2 lžíce
- ocet Balsamico 1 lžíce
Postup přípravy
Bílý chřest očistíme, oloupeme a rozvaříme v troše cukrového sirupu. Smetanu s cukrem a vanilkou svaříme a scedíme na žloutky, vrátíme do hrnce a necháme lehce přejít varem. Přidáme rozmixovaný chřestový rozvar.
Nevaříme. Ve zmrzlinovači umícháme zmrzlinu.
Jahody nakrájíme na kousky a marinujeme ve svaru z portského vína, cukru a medu.
Zmrzlinu podáváme přelitou balsamikem a s trochou zeleného čerstvého chřestu.
Poznámka k receptu
Chřestová zmrzlina – že to zní zvláštně? Nejlepší bude recept vyzkoušet a pak se rozhodnout, zda jde o úlet nebo mimořádný kulinářský zážitek.
Načítám komentáře...