Chřestová zmrzlina s marinovanými jahodami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bílý chřest očistíme, oloupeme a rozvaříme v troše cukrového sirupu. Smetanu s cukrem a vanilkou svaříme a scedíme na žloutky, vrátíme do hrnce a necháme lehce přejít varem. Přidáme rozmixovaný chřestový rozvar.

Nevaříme. Ve zmrzlinovači umícháme zmrzlinu.

Jahody nakrájíme na kousky a marinujeme ve svaru z portského vína, cukru a medu.

Zmrzlinu podáváme přelitou balsamikem a s trochou zeleného čerstvého chřestu.

Poznámka k receptu

Chřestová zmrzlina – že to zní zvláštně? Nejlepší bude recept vyzkoušet a pak se rozhodnout, zda jde o úlet nebo mimořádný kulinářský zážitek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...