Čokoládová pěna
Seznam surovin
- čokoláda hořká 200 gramů
- vejce 6 kusů (oddělit žloutky od bílků)
- cukr krupice 2 lžíce
- sůl (k ušlehání sněhu )
- rum hnědý - tuzemský 1 lžíce
Postup přípravy
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do dostatečně velkého kastrolu (budeme v něm později vmíchávat sníh), přidáme cukr, trochu vody a zahříváme při mírné teplotě, aby se čokoláda rozpustila. Čokoládu můžeme ředit místo vody rumem. Směs je třeba stále míchat. Můžeme použít vodní lázeň, což je bezpečnější, ale zdlouhavější.
Když je čokoláda rozpuštěná, necháme za stálého míchání lehce vychladnout a pak přidáváme po jednom žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháváme jej po malých dávkách do směsi čokolády a žloutků.
Směs přelijeme do mísy a dáme chladit na 3 hodiny do ledničky.
Poznámka k receptu
Čokoládová pěna si jako dezert vystačí sama. Pokud chceme něčím dozdobit, pak se hodí snítka máty, plod mochyně nebo velmi tenký plátek pomeranče krájený i se slupkou.
Načítám komentáře...