Čokoládová pěna

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do dostatečně velkého kastrolu (budeme v něm později vmíchávat sníh), přidáme cukr, trochu vody a zahříváme při mírné teplotě, aby se čokoláda rozpustila. Čokoládu můžeme ředit místo vody rumem. Směs je třeba stále míchat. Můžeme použít vodní lázeň, což je bezpečnější, ale zdlouhavější.

Když je čokoláda rozpuštěná, necháme za stálého míchání lehce vychladnout a pak přidáváme po jednom žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháváme jej po malých dávkách do směsi čokolády a žloutků.

Směs přelijeme do mísy a dáme chladit na 3 hodiny do ledničky.

Poznámka k receptu

Čokoládová pěna si jako dezert vystačí sama. Pokud chceme něčím dozdobit, pak se hodí snítka máty, plod mochyně nebo velmi tenký plátek pomeranče krájený i se slupkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...