Čokoládová pěna I
Postup přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. Přidáme kávu a rum a promícháme, aby se směs spojila. Poté si ji odložíme stranou.
Vyšleháme žloutky s cukrem do světlé, nadýchané pěny. Žloutkovou směs přidáme do zchladlé čokolády a mícháme, dokud nebude dokonale hladká.
Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh a opatrně smícháme s čokoládovou směsí. Pěnu rozdělíme do mističek a necháme alespoň 4 hodiny vychladit v lednici.
Poznámka k receptu
Pokud nechcete používat syrová vejce, vyšlehejte žloutky ve vodní lázni.
Pěnu můžete naplnit do mističek vyrobených z vyfouknutých vajec. Skořápky dokonale odmastěte, obarvěte je v barvě na vajíčka a po zaschnutí z nich opatrně odstraňte třetinu skořápky (skvěle to jde pinzetou, kterou odlamujete skořápku po malých kouscích).
Načítám komentáře...