Čokoládová pěna II

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, máslo a kávu a dobře promíchejte. Odložte stranou a nechte zchladnout.

2. Připravte si druhou misku na vodní lázeň a elektrickým mixérem v ní pořádně šlehejte žloutky s cukrem, dokud nezhoustnou a nepodobají se majonéze. Poté je opatrně promíchejte s čokoládovou směsí.

3. Bílky šlehejte se špetkou soli, dokud nezískáte pevný sníh. Pomalu k němu přidávejte čokoládovou směs a opatrně promíchávejte, aby sníh neztratil objem. Jakmile jsou obě směsi spojené, rozdělte je do mističek nebo sklenic a vložte do lednice. Chlaďte nejméně 4 hodiny, ideálně přes noc.

Poznámka k receptu

  • Hořkosladkou chuť čokolády podtrhuje a doplňuje káva, proto nešetřete a použijte to nejlepší, co máte k dispozici.
  • Nutné počítat s chlazením 4 hodiny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...