Čokoládová pěna II
Seznam surovin
- čokoláda hořká 85 gramů (60%)
- máslo 85 gramů
- káva 30 mililitrů (silná)
- vejce 3 kusy
- cukr krupice 80 gramů
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, máslo a kávu a dobře promíchejte. Odložte stranou a nechte zchladnout.
2. Připravte si druhou misku na vodní lázeň a elektrickým mixérem v ní pořádně šlehejte žloutky s cukrem, dokud nezhoustnou a nepodobají se majonéze. Poté je opatrně promíchejte s čokoládovou směsí.
3. Bílky šlehejte se špetkou soli, dokud nezískáte pevný sníh. Pomalu k němu přidávejte čokoládovou směs a opatrně promíchávejte, aby sníh neztratil objem. Jakmile jsou obě směsi spojené, rozdělte je do mističek nebo sklenic a vložte do lednice. Chlaďte nejméně 4 hodiny, ideálně přes noc.
Poznámka k receptu
- Hořkosladkou chuť čokolády podtrhuje a doplňuje káva, proto nešetřete a použijte to nejlepší, co máte k dispozici.
- Nutné počítat s chlazením 4 hodiny.
Načítám komentáře...