Čokoládová pěna s chilli
Seznam surovin
- čokoláda mléčná 200 gramů
- paprika chilli 2 kusy (+4 na ozobodu)
- smetana na šlehání 600 mililitrů
- máta (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Nalámejte čokoládu na malé kousky, 2 chilli papričky nasekejte najemno. Ve velké míse vyšlehejte smetanu dotuha.
2. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte k ní skoro všechno chilli a promíchejte. Vyndejte nádobu s čokoládou z teplé vody a nechte trochu zchladnout.
3. Roztavenou a zchladlou čokoládu opatrně vmíchejte do vyšlehané smetany. Směs rozdělte do mističek a uložte je do chladu až do doby, než budete dezert podávat.
4. Podávejte posypané zbytkem nakrájených papriček a ozdobené chilli papričkou a mátou.
Poznámka k receptu
Rozpouštíte-li čokoládu v mikrovlnce, dbejte na to, abyste ji průběžně v krátkých intervalech promíchali. Snadno se totiž spálí!
Doba přípravy + 1 hodina chlazení
Načítám komentáře...