Čokoládová pěna s meruňkovým želé

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hořkou čokoládu rozlámeme na menší dílky a vložíme ji spolu s máslem do kovové misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně a čokoládu s máslem necháme za občasného promíchání pomalu rozpustit. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a smícháme ji s rozpuštěnou čokoládou. Vmícháme smetanu ušlehanou do tuha s moučkovým cukrem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.

Čokoládovou pěnu rozdělíme do menších misek, které jsme vypláchli studenou vodou, uložíme ji do chladničky a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout.

Kompotované meruňky slijeme a šťávu nalijeme do kastrolu. Přidáme k ní citronovou šťávu a vanilkový cukr a vše dolijeme bílým vínem tak, abychom získali celkem 5 dl tekutiny. Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu, vmícháme ji do směsi v kastrolu a minutu povaříme. Pak želé odstavíme na 5 minut z ohně. Mezitím meruňky nakrájíme na měsíčky nebo kostičky, rozdělíme je do misek s čokoládovou pěnou, vše zalijeme tuhnoucím želé a necháme znovu ztuhnout.

Poznámka k receptu

Želé lze připravit z jakéhokoliv sezónního ovoce.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...