Čokoládová tečka
Seznam surovin
- čokoládová poleva tmavá 400 gramů
- čokoláda mléčná 250 gramů
- máslo 70 gramů
- smetana na šlehání 1,5 decilitru
- cukr moučkový 30 gramů
- mléko 1 lžička
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Připravíme si menší formičky ve tvaru polokoulí a necháme je dobře vychladit. Mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládovou polevu. Vnitřky vychlazených formiček vytřeme pomocí štětečku rozehřátou polevou, abychom vytvořili vrstvu silnou asi 1 mm, uložíme je opět v chladu a necháme polevu důkladně ztuhnout.
V kastrůlku svaříme za stálého míchání smetanu s cukrem a solí, odstavíme z ohně a vmícháme drobně nakrájenou mléčnou čokoládu a máslo. Stále mícháme, dokud se čokoláda s máslem nerozpustí, a na závěr do hmoty vmícháme mléko a necháme vše vychladnout.
Čokoládovou vychladlou hmotou naplníme vychlazené formičky a znovu je necháme vychladit, aby hmota dobře ztuhla (nejlépe v mrazničce). Pak polokoule opatrně vyklopíme z formiček a vždy dvě polokoule k sobě slepíme pomocí zbylé rozehřáté čokoládové polevy. Každou kouli potáhneme čokoládovou polevou a jakmile začne tuhnout, překulíme kouli několikrát po hustší kovové mřížce, aby se na povrchu utvořily „bodlinky“.
Načítám komentáře...