Čokoládové bonbony s whisky
Postup přípravy
V misce umístěné do horké vodní lázně postupně rozpustíme na kousky nakrájenou čokoládu a máslo. Přidáme kakao, cukr a whisky a promícháme. Misku vyjmeme z vodní lázně a do směsi vmícháme žloutky.
Z připravené tuhé hmoty vytvarujeme v rukou kulaté nebo oválné bonbony, rozložíme je na tác pokrytý alobalem a necháme je asi hodinu ztuhnout v mrazničce.
V další misce ponořené do horké vodní lázně rozpustíme nakrájenou čokoládu na potažení a tuk.
Ztuhlé bonbony namočíme ze všech stran v rozehřáté čokoládě a necháme ztuhnout v chladu.
Poznámka k receptu
Bonbóny můžete místo čokolády obalit i v kakau.
Místo whisky zkuste použít i jiný alkohol, který dodá bonbónům příchuť (např. mandlový likér, griotku, rum apod.). Pokud děláte bonbóny i pro děti, nahraďte alkohol několika kapkami vanilkové nebo mandlové esence.
Načítám komentáře...